Samsung heeft de afgelopen tijd getracht om Apple en zijn iPhone te verslaan. In deze loop van, echter, heeft het bedrijf, in plaats van een poging te doen om iets anders te leveren, veel van Apple’s praktijken “nagebootst”. 

Bij gelegenheid zijn Koreaanse bedrijven de laatste tijd duurder en “meer premium” geworden. Ook hebben we nu gezien dat Samsung een paar Apple-praktijken overnam, zelfs waarschijnlijk de meest controversiële, net als het laten vallen van de oplaadsteen. 

Ook al had het bedrijf niet veel vooruitgang geboekt bij het verkrijgen van loyale iPhone-volgers voor de Galaxy S-vlaggenschipcollectie. De Galaxy S22-collectie was simpelweg gelanceerd door het bedrijf om te kunnen concurreren met de iphone. Tegelijkertijd kwamen er Samsung Galaxy S22 hoesjes op de markt.

Benchmark

Benchmarks zijn natuurlijk niet de gemakkelijkste manier om efficiëntie te bewijzen in “het gebruik in de echte wereld”. Het zijn echter niettemin goede instrumenten ter referentie. Soms kan het gevolg nogal veel zeggen over een smartphone, over het algemeen niet. Deze zaak hier is echter alleen maar “ongelooflijk”. De verouderde iPhone 11 uit 2019 presteerde alleen maar beter dan de Galaxy S22 in een benchmarkrun. 

Een andere benchmark is zojuist naar voren gekomen en onthult dat de onlangs gelanceerde, voornamelijk op 4-nm gebaseerde Exynos 2200 SoC in de Galaxy S22 het beter doet dan de A13 Bionic. Voor degenen die het niet weten, zijn de iPhone 11 en de huidige generatie iPhone SE twee gadgets die deze expliciete chipset hebben. Voor de iPhone 11 is er ook een speciaal iPhone 11 hoesje om het apparaat goed te beschermen.

De benchmark alleen kan niet beslissen of de iPhone de beste is, maar zegt niettemin nogal veel. Het is hierbij opvallend om te zien dat een 2019-chipset de Exynos 2200 van 2022 verslaat. In werkelijkheid is de Exynos 2200 de afgelopen tijd omgeven door controverses. Recente beoordelingen geven aan dat Samsung de Galaxy S22 heeft gehaast en wordt beïnvloed door tal van punten. Blijkbaar is de chipset niet correct geoptimaliseerd, of in ieder geval de machine niet.

Exynos 2200 en Galaxy S22

Er zijn beoordelingen die suggereren dat de Exynos 2200 oververhit raakt en dat de varianten ermee worden beïnvloed door de efficiëntie. Uiteraard kan Samsung dit probleem verhelpen of in ieder geval verkleinen door middel van een softwareprogramma vervangen. 

De perfecte factor die prospects kunnen doen, is wegblijven van de Exynos 2200. In sommige gevallen betekent het vermijden van deze chip dat je de volledige Galaxy S22-collectie overslaat. Samsung verkoopt deze varianten immers regionaal. Sommige internationale locaties krijgen de Exynos 2200, terwijl andere de Snapdragon 8 Gen 1-variant krijgen. Dat laatste blijkt extra geoptimaliseerd.

Zodra de primaire modellen de klanten bereiken, kunnen we beslissen hoe problematisch deze chipset zou kunnen zijn. Laten we eens kijken of de iPhone 11 na een paar reparaties toch beter zal presteren dan deze machine.