Groene stroom en grijze stroom worden bij de energieleverancier gecombineerd gebruikt. Je merkt dus geen verschil tussen beide soorten stroom. Dat wil niet zeggen dat je daarom altijd maar beter kunt kiezen voor grijze, doorgaans voordelige stroom. Hoe meer mensen voor groene stroom kiezen, hoe meer er geïnvesteerd kan worden door de energieleveranciers in het voortzetten van groene stroom en dus duurzame energie. Veel mensen kiezen uit milieuvriendelijk oogpunt liever voor groene stroom. Sommige energiemaatschappijen hebben groene stroom aantrekkelijker geprijsd, zodat mensen sneller voor deze duurzame energie kiezen. Je kunt ook kiezen voor een combinatiepakket met zowel grijze als groene energie.

 

Goedkope energie

Besparen op je energienota heb je zelf voor een groot deel in de hand. Uiteraard loont het om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Laat bijvoorbeeld elektrische apparaten niet onnodig lang aan staan en zet de verwarming nooit voluit aan. Daarnaast kan het kiezen voor een passende energieleverancier jou een hoop geld besparen.

 

Energie aanbiedingen

Sommige energieleveranciers lokken nieuwe klanten met aantrekkelijke welkomstcadeaus zoals gratis gadgets of cadeaucheques. Wie slim wil overstappen kiest voor een energieleverancier die welkomstpremies en andere overstap-acties aan nieuwe klanten belooft. Je kunt met een overstap voor jezelf behoorlijk wat korting regelen. Daarnaast kun je eenvoudig online de juiste leverancier kiezen die voor jouw verbruik en leefsituatie de beste aanbieding heeft. Je kunt ervoor kiezen om je maandelijks te betalen bedrag vast te leggen, als het maandbedrag je aanstaat en als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Je kunt bij sommige energiemaatschappijen ook kiezen voor variabele maandlasten, waardoor je soms heel goedkoop uit bent.


Online overstappen van energie

Je kunt online niet alleen prijzen en welkomstcadeaus van aanbieders vergelijken. Je kunt ook nog eens recensies van klanten nalezen. Zo kom je er snel achter hoe de service van een energieleverancier wordt ervaren en hoe de gebruiksvriendelijkheid van een energiemaatschappij is. Wanneer je voldoende informatie hebt ingewonnen en een keuze hebt kunnen maken voor een energieleverancier die bij je past, kun je direct online overstappen naar een energiemaatschappij naar keuze. Op deze site kom je er snel achter welke maatschappij in jouw regio aan stroom voorziet en welke het beste bij jou past.