Er is geen standaard antwoord op wanneer jongens zich voor het eerst moeten scheren. In sommige gevallen verscheen de eerste gezichtshaar of snorhaar op negenjarige leeftijd. Anderen duren tien jaar langer. In Europa ontdekken de meeste jongeren (85%) hun eerste snorharen tussen de 12 en 16 jaar. 76% scheert voor het eerst tussen 14 en 17 jaar.

Dit resulteerde in een Gillette-enquête om het klantbegrip te verbeteren en ons productassortiment te verbeteren, waarvoor in 2018 wereldwijd 3738 mannen van 16 tot 21 jaar werden ondervraagd.

Als je gewoon ongeduldig wacht tot de eerste snorharen voor het eerst scheren, onthoud dan dat iedereen zich anders ontwikkelt. Jouw tijd zal komen!

Waar groeien de eerste snorharen?
Snorharen groeien meestal in de volgende volgorde:

  • Bovenste lip
  • bakkebaarden
  • kin
  • Wangen
  • nek
  • Gezichtshaar begint meestal langs de bovenlip, gevolgd door bakkebaarden en haar op wangen, kin en nek.

Tegelijkertijd groeien borst, oksel en schaamhaar meestal. Tegelijkertijd wordt het haar op armen en benen donkerder en warmer.

Wanneer moet je je voor het eerst scheren?

Je weet wanneer je klaar bent voor de eerste scheerbeurt.

Het eerste gezichtshaar is meestal meer dons dan een echte baard. Veel jongens scheren ze af. Je wilt misschien ook zien hoeveel je baard kan groeien en dan liever wachten tot het gezichtshaar wat voller is.

Voor de eerste scheerpogingen raden we onze Gillette SkinGuard Sensitive Shaver aan voor een jongere en gevoeligere huid. Het speciale ontwerp beschermt de huid tegen de scheermesjes en maakt het scheren aangenamer.

En om iedereen met een probleemhuid gerust te stellen: ons Gillette SkinGuard Sensitive-scheermes is door de British Skin Foundation erkend als een scheermes dat geschikt is voor de gevoelige huid. Meer informatie over scheren voor acne vind je hier.

De eerste scheerbeurt in 5 eenvoudige stappen
Iedereen die deze vijf stappen volgt bij het scheren, heeft binnenkort de juiste techniek.

Was je gezicht

Een douche voor het scheren zorgt voor vochtig, schoon en zacht gezichtshaar. Dit maakt scheermesjes makkelijker.

Bereid de huid voor

Voor het scheren heeft het te scheren gedeelte van de huid scheergel of scheerschuim nodig. Zorg ervoor dat je gezicht goed is opgeschuimd!

Omdat scheergel rijker is dan schuim, raden we onze SkinGuard Sensitive scheergel aan voor de eerste scheerbeurt. Het bevat geen kleurstoffen of alcohol en is daarom ideaal voor de gevoelige huid. Meer over het verschil tussen scheergel en scheerschuim lees je hier.

Scheren

Beweeg je scheermes over je gezicht in lichte, zachte bewegingen. Ons SkinGuard Sensitive-scheermes heeft een kleine brug tussen de scheermesjes, zodat ze minder druk uitoefenen op de gevoelige huid.

Was je gezicht

Was je gezicht goed na het scheren, zodat eventuele resten scheergel of schuim worden verwijderd.

Belangrijk: tik nooit met uw scheermes op de rand van de gootsteen en veeg het nooit af met de handdoek. Beide kunnen scheermesjes beschadigen en de kans op krassen en snijwonden tijdens het scheren vergroten.

Breng gezichtscrème aan

Na het wassen moet er een vochtinbrengende crème op het gezicht zitten. Dat kalmeert en geeft.

Voor een stressvrij begin met baard scheren

Het kan niet eenvoudiger: als lid van de Gillette Club ontvang je praktische beginnersapparatuur bij je thuisbezorgd. Daar vind je alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Probeer het gewoon, zodat u nooit meer hoeft te onthouden om weer nieuwe scheermesjes te kopen, want ze worden automatisch per abonnement geleverd. En er zijn exclusieve aanbiedingen voor onze leden bovenop!